Øvelser – til inspiration for din træning

Velkommen til øvelser. Her kan du finde instruktion til træning af din hund i tre kategorier – Grundtræning, Problemløsning og Tricks.
Klik dig ind på din foretrukne øvelse og få trinvis instruktion i ord og billeder, eller se en video af hvordan du træner de enkelte trin.

Grundtræning

Hvad enten du har fået en ny lille hvalp, som du skal i gang med at træne eller har en voksen hund, der er klar til at lære noget nyt – så er grundtræning sikkert noget for dig.

 

Her sætter vi dig, trin for trin, ind i hvordan du kan træne din hund i en række grunlæggende kontakt og lydighedsøvelser. Grundtræningen skal danne grobund for al fremtidig træning og giver dig de bedste betingelser for mange gode og meningsfuldte år sammen med din hund.

 

Hvorfor skal min hund trænes?

Når du anskaffer dig en hund, bliver du det vigtigste i din hunds verden. Du påtager dig rollen som mor eller far, bror og søster, og ikke mindst fører af flokken. Derfor er det også dit ansvar at give din hund indhold i livet, ogt lære den nogle grunlæggende retninglinjer og spilleregler gennem træning og aktivering. Din hund har brug for faste rammer, den kan udfolde sig inden for, hvis den skal blive et glad og velfungerende medlem af flokken.

Hund og ejer træner øvelser
Lille hund venter på de bedste hundeøvelser

Problemløsning

Din hund føles ikke altid – som din bedste ven. De fleste hundeejere oplever før eller siden, at deres hund har udviklet en dårlig vane eller kedelig adfærd.

 

Det starter i det små, men pludselig går det op for dig at en dårlig vane, faktisk har udviklet sig til et problem. Du elsker din hund men er usikker på hvordan du skal løse den udfordringer som du står over for. Giv ikke op – langt de fleste problemer kan trænes væk!

 

Hvornår ved jeg om jeg står med et problem?

Det er meget forskelligt hvad hundeejere oplever som et problem, når det kommer til deres egen hund. Men hvis en dårlig vane er ved at udvikle sig til at du ikke har lyst til at gå tur, træne eller være sammen med din hund, så står du med et problem som der skal gøres noget ved. Det kan også være at andre mennesker giver udtryk for, at din hunds opførelse udgør et problem for dem. I det tilfælde er du nødt til at forholde dig til, om du har et problem.

Tricks

Når du har fået styr på den grundlæggende kontakt- og lydighedstræning og har fået opbygget et godt samarbejde med din hund, kan det at træne tricks være en sjov og udfordrende måde at aktiverer din hund i dagligdagen.

 

Tricks og færdighedsøvelser kan udover at give en sjov og udfordrende afveksling i jeres træning, også værre medvirkende til at styrke båndet mellem dig og din hund. Med mange tricks vil du desuden oplev, at de kan have en praktisk anvendelse i hverdagen.

 

Kan alle hunde lære tricks?

Der er næsten ingen grænser for hvor meget du kan lære din hund. Hvad enten din hunde er stor eller lille og ligegyldig hvilken race det er, kan I have det sjovt imens I tilbringe kvalitetstid sammen, med at  træne tricks. Nogle tricks er mere kompliceret end andre. Men træner du dem i små trin af gangen – er det kun din tid og fantasi der sætter grænsen.

Lille hvis hund klar til Tricks og de bedste hundeøvelser